Снимка-интернет Пловдив Прес

Столетницата Радка Кабакчиева от Пазарджик отпразнува своя 100-годишен юбилей с усмивка и мъдрост, разкривайки простата, но ефективна рецепта за дълголетие. Родена на 25 септември 1924 година, тя днес е на 100 години и три седмици, и все още живее активно, като споделя, че за нея важна е умереността в храненето и пиенето, както и физическата работа.

„Ракийка, салатка – пийни си, вечеряме си. Апна, пийна по една чаша винце и си лягам. Сутрин – ракийка, салатка. За обед апни си, пийни чашка винце, това! Аз лекарства, бабо, не съм пила хич“, казва с усмивка Радка пред бТВ. Тя добавя, че не спазва стриктни диети – яде от всичко, но умерено, и обича да пее.

Радка си спомня бурните времена на ХХ век, като идването на германските и съветските войски в България. „Тогава дойдоха германците. Кога ходиха в Съюза, минаха оттука“, разказва тя, като допълва, че е преживяла множество исторически събития и трудни години.

Омъжва се преди десетилетия и ражда пет деца, въпреки предизвикателствата на живота. „Бехме много така сиромашки. Бая глад се гладува. Ядехме соленки, стръгали“, спомня си Радка за първите години след Втората световна война. Животът ѝ е изпълнен с тежък физически труд – от работа на полето като дете, до леяне на тухли, керемиди и бетон, и накрая като санитарка.

Възрастната жена признава, че не разбира днешните млади хора и техните връзки. „Ей-сега тоя живот не ми харесва. Изобщо не ми харесва. Значи, ще живея аз с него една година заедно – нито венчана, нито сватба!?! Това живот ли е!“ – коментира тя, изразявайки своето недоволство от модерните отношения.

по информация от Пловдив прес

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара