Българската банка за развитие обяви продажба на незавършен жилищен мегакомплекс в Пловдив
Държавната Българска банка за развитие (ББР) обяви за продажба незавършен жилищен мегакомплекс в Пловдив, със стартова тръжна цена от 33 016 200 лв. без ДДС. Информацията е публикувана на официалния сайт на кредитната институция.

Имотът, разположен на бул. Асеновградско шосе № 4, зад спортна зала "Колодрума", обхваща площ от 6 994 кв.м и има разгърната застроена площ от 30 824 кв.м. Мегакомплексът включва шест жилищни и офис сгради, някои от които са на 12 и 16 етажа, и се продава заедно с 82 наземни паркоместа. Изграждането на комплекса започна преди около 10 години, но все още е на етап груб строеж. Продажбата ще бъде само в цялост, а не обект по обект.

Важен детайл е, че имотът не може да бъде продаден без изричното съгласие на строителя "Сиенит строителна група" АД. През февруари 2017 г., компанията "Сиенит" бе заложена в полза на ББР заради заем от 16.5 млн. евро, отпуснат от държавната банка през 2016 г.

Търгът за продажбата на мегакомплекса ще бъде електронен и ще се проведе на 16 юни. Участниците трябва да внесат депозит от 3 301 620 лв. без ДДС, а стъпката за наддаване е 660 324 лв. без ДДС. Основният критерий за класиране е най-високата предложена цена. Ако никой от участниците не наддаде с една стъпка над началната цена, търгът се закрива и внесените депозити се задържат, без да подлежат на връщане.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара