Във връзка с опасността от възникване на пожари и в съответствие със заповедта на кмета на Община Пещера Йордан Младенов, организаторите на VIII Национален фолклорен събор "Св. Константин 2024" отменят паленето на традиционния летен огън в 21:30 часа. Решението е взето заради високите температури и сухото време, които повишават риска от пожари на територията на село Свети Константин.

Традиционната атракция, която събира стотици посетители около огъня, ще бъде заменена с алтернативно светлинно представяне. Организаторите на събитието уточняват, че новото светлинно шоу ще запази магията на вечерта и ще предложи на гостите уникално изживяване, въпреки че няма да има реален огън.

VIII Национален фолклорен събор на народното творчество "Св. Константин 2024" ще се проведе на 27 юли в село Свети Константин. Съборът е един от най-значимите фолклорни фестивали в България и събира изпълнители и любители на народната музика и танци от цялата страна. В двата конкурсни дни ще вземат участие над 1000 изпълнители и групи, които ще представят богатото културно наследство на страната ни.

Събитието предлага сцена за изява на разнообразни фолклорни формации, певчески и танцови групи, както и солови изпълнители, които ще демонстрират своите умения и таланти. Националният фолклорен събор "Св. Константин" е важна платформа за запазване и популяризиране на българските традиции и обичаи, и привлича множество туристи и любители на фолклора всяка година.

Организаторите призовават всички участници и гости на събора да спазват инструкциите за безопасност и да се наслаждават на богатата програма, която е подготвена за тях. Независимо от промяната в програмата, съборът обещава да бъде незабравимо събитие, изпълнено с много музика, танци и добро настроение.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара