Снимка: БГНЕС

От 7 май започват да важат новите цени на билетите за влак. Увеличението в цените е около 20% в средно аритметично. Тази промяна беше обявена от БДЖ през средата на миналия месец, като причината за нея се посочва като "драстично увеличаване на разходите на дружеството през последните години".

Въпреки увеличението в цените, няма промени в тарифите за деца, ученици, семейства, хора с увреждания и пенсионери, потвърждават от компанията. Те ще продължат да пътуват с билети на цена 1 лев. За деца до 7-годишна възраст пътуването остава безплатно.

Увеличението в цените е около 20%, като се варира в зависимост от типа на пътуването. Например, пътуването по маршрута София-Бургас-София ще струва 36,70 лева във втора класа на бързия влак. За първа класа, билет за отиване и връщане ще излезе на 46,00 лева. За сравнение, преди увеличението цените бяха 30,70 лева за втора класа и 38,40 лева за първа класа.

От БДЖ поясняват, че цените на билетите не са били променяни от 2012 година, с изключение на едно индексиране с по-малко от 2% през 2020 година.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара