Снимка-телеграф

Четирима души са пострадали при тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия“ при 43-ти километър в посока Бургас. Инцидентът е станал рано сутринта и в него са участвали четири леки автомобила и един тежкотоварен автомобил, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София.

Всички пострадали са незабавно транспортирани до близките лечебни заведения за оказване на медицинска помощ. На мястото на катастрофата са изпратени полицейски екипи, които регулират движението и осигуряват безопасността на останалите участници в трафика.

Пренасочване на движението
Поради сериозността на инцидента, движението по автомагистралата е временно пренасочено през пътните възли „Ихтиман“ и „Мухово“, които отново се свързват с АМ „Тракия“. Това позволява на шофьорите да избегнат затрудненията и задръстванията в зоната на катастрофата.

Пътната обстановка
От пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщиха по-рано днес, че движението в района на инцидента се осъществява в изпреварващата лента поради пътното транспортно произшествие. На мястото предстои да бъде извършен оглед от компетентните органи, за да се установят причините за катастрофата и да се предприемат необходимите действия за възстановяване на нормалния трафик.

Съвети към шофьорите
АПИ призовава всички шофьори, които преминават през засегнатия участък, да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Важно е да се спазват указанията на пътните знаци и сигналите на полицейските екипи на място, за да се избегнат допълнителни инциденти и да се осигури безопасността на всички участници в движението.

Катастрофата на автомагистрала „Тракия“ подчертава важността на внимателното шофиране и необходимостта от спазване на правилата за движение, особено при натоварен трафик и неблагоприятни условия.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара