На 22 юни, в Деня на българския фолклор, представителният танцов състав „Чудесия“ към Младежкия дом в Пазарджик бе отличен с голямата награда "Огънят на поколенията". Наградата бе връчена на финала на престижния конкурс „Топ 10 български танцов фолклор“, в категория "Любителски фолклорни танцови състави и ансамбли" за възрастова група 13-18 години.

Ръководителите на състава, Таня Димитрова и Димитър Димитров, не скриха радостта си от високото признание. Техните усилия и безупречна работа, както и трудът на младите танцьори, бяха възнаградени със заслуженото отличие. „Гордеем се с успеха на нашите танцьори!“, споделиха от Младежкия дом, подчертавайки важността на амбицията, дисциплината и непрестанните репетиции за постигнатия успех.

Новината за голямото постижение на „Чудесия“ бързо се разпространи в социалните мрежи и предизвика вълна от положителни реакции. „Чудесия“ показаха на какво са способни децата на Пазарджик! Вашия труд, дисциплина и неуморни репетиции са възнаградени! Респект и поклон за усилията и вдъхновението“, пишат развълнувани потребители.

Конкурсът „Топ 10 български танцов фолклор“ е най-престижният форум за български фолклорни танци. Той събира самодейни ансамбли от различни краища на България в уникален танцов спектакъл и напрегната битка. Конкурсът предоставя платформа за изява на най-добрите млади таланти и насърчава съхранението и популяризирането на българското фолклорно наследство.

С този значим успех „Чудесия“ от Пазарджик не само доказаха своя талант и отдаденост към фолклора, но и показаха, че традициите и културата на България продължават да живеят чрез младите поколения.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара