Снимка-интернет Телемедия

Област Пазарджик ще бъде представена от осем депутати в новото 50-то Народно събрание. Разпределението на мандатите между политическите партии е както следва: ГЕРБ-СДС – 3, ДПС – 2, БСП – 1, ПП-ДБ – 1, и Възраждане – 1.

ГЕРБ-СДС
ГЕРБ-СДС ще има най-много депутати от областта, изпращайки три представители в парламента. Това са Екатерина Захариева, бившият областен управител Стефан Мирев и Дафинка Семерджиева. Тяхното присъствие обещава силно представителство на коалицията в новия парламент.

ДПС
Движението за права и свободи (ДПС) ще има двама депутати от Пазарджик. Водачът на листата Искра Михайлова и Небие Кабак от Сърница ще представляват областта в парламента, като ДПС запазва традиционно силната си позиция в региона.

БСП
БСП ще бъде представена от Драгомир Стойнев, който е водач и на листата в Стара Загора. В случай, че Стойнев избере да остане депутат от Стара Загора, БСП ще трябва да определи кой ще заеме неговото място от Пазарджик. Кандидатите, избрани в два многомандатни изборни района, имат еднодневен срок да заявят в Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани. Срокът изтича днес.

ПП-ДБ
Коалицията ПП-ДБ ще има един представител от област Пазарджик. Ивайло Шотев, който водеше листата, ще представлява коалицията в парламента. Неговото участие ще бъде наблюдавано с интерес, тъй като ПП-ДБ е сравнително нова политическа сила с амбиции за реформи.

Възраждане
Партия Възраждане също ще има един депутат от Пазарджик. Очаква се това да бъде водачът на листата Стоян Таслаков. Възраждане, известна със своите националистически позиции, ще търси да укрепи своето влияние в парламента.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара