Жителите на селата Паталеница и Ветрен дол се обявиха против предлаганите законодателни промени в закона за околната среда и устройството на териториите. С изразяване на недоволството си чрез плакати и скандирания, те изразяват противопоставяне на предложените изменения, които включват удължаване на срока на ОВОС (оценка на въздействието върху околната среда) от 5 на 15 години преди започването на експлоатацията на концесии.

Жителите изразяват тревога, че тези промени биха могли да доведат до промени в общите устройствени планове на общините от страна на областните управители, което може да доведе до превръщане на плодородни земеделски земи в кариери за добив на инертни материали.

Кметът на Паталеница отново заяви ясно, че няма да позволи изграждането на кариера край Къркърия. Жител от Паталеница, Васил Савов, споделя, че се присъединява към протеста, защото обича своето родно село и не желае кариера в неговата територия.

Наскоро жителите на Паталеница и Ветрен дол инициираха подписка "Против" на строежа на кариера за добив на пясък и чакъл в близост до двете населени места.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара