В 14:32 часа днес леко земетресение с магнитуд 2.0 разтърси територията на България. Епицентърът на труса е бил локализиран на 8 км от Етрополе и 13 км от Златица. Според информация от Сръбската сеизмологична служба, земетресението е било регистрирано и на 26 км от Ботевград и на 60 км от София.

Земетресението е било на много малка дълбочина от 5 км, което обикновено увеличава шансовете за усещане на труса в близките населени места. Въпреки това, в случая трусът не е бил усетен от жителите на околните райони.

PZ News припомня, че в понеделник вечерта силен трус с магнитуд 4.3 по скалата на Рихтер разлюля Пловдив и околността. След него са отчетени над 17 вторични труса. Сеизмолозите предупредиха, че тези вторични трусове най-вероятно ще продължат в следващите дни.

Този последен трус със значително по-малка сила показва активността на земната кора в региона, но за щастие не е предизвикал паника или щети. Сеизмолозите следят ситуацията и съветват гражданите да останат информирани за всякакви нови събития.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара