Снимка-интернет 24 часа

На заседание на Общинския съвет в Пазарджик на 30 май бе гласувано допълнително целево финансиране за Детския футболен клуб „Орлета“ и Детско-юношеската школа на Спортен клуб по баскетбол „Хебър”.

Финансиране за „Орлета“ и „Хебър“
„Орлета“ получи субсидия от 4850 лева, която ще бъде използвана за закупуване на тренировъчни пособия и провеждане на кампания за популяризиране на детско-юношеския футбол за момичета.

Детско-юношеската школа на „Хебър“ беше финансирана с 27 115 лева. Тази сума ще покрие възнагражденията и осигуровките на треньорите за периода от май до декември 2024 г.

Спортна дейност в ДЮШ на „Хебър“
През настоящата състезателна година в ДЮШ на „Хебър“ са картотекирани 73 състезатели на възраст от 10 до 19 години, разпределени в пет възрастови групи. В тренировките участват също 25 деца на възраст от 7 до 10 години, както и 22 деца на възраст от 13 до 16 години, които не подлежат на картотекиране от Българската федерация по баскетбол (БФБ). Общият брой на спортуващите деца в клуба е 120, на възраст от 7 до 19 години.

Подкрепа от общинските съветници
И двете решения за финансиране получиха значителна подкрепа от общинските съветници, което показва ангажираността на местната власт към развитието на детския и юношеския спорт в Пазарджик.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара