ДПС-Ново начало организира семинар в Пловдив на тема „Преход от традиционното към дигиталното оценяване в училище“. В събитието взеха участие зам.-председателите на ДПС Искра Михайлова и Станислав Анастасов, които представиха приоритетите на партията в сферата на образованието и подкрепиха иновативни решения за българската образователна система.

Образованието като национален приоритет
Искра Михайлова, водач на листата на ДПС-Ново начало в 25 МИР София и Пазарджик, подчерта значението на образованието като ключов приоритет, който влияе на всички сектори в страната. По време на срещата беше представено иновативно приложение за автоматизирано тестване на ученици, създадено от млад български разработчик. Михайлова отбеляза, че технологиите играят все по-голяма роля в подобряването на образователния процес и че е важно страната да инвестира в такива решения.

Иновативен подход към дигиталното оценяване
Станислав Анастасов, водач на листата в Пловдив-град, акцентира върху необходимостта от практични решения за образованието, а не само на стратегии и обещания. „Няма да говорим за програми, а започваме последователни разговори с хора, които разбират как се случва образованието в България“, подчерта Анастасов. Той изрази благодарност към Александър – младият разработчик на приложението, което демонстрира новаторски подход към оценяването на учениците. Анастасов отбеляза, че системата не трябва да бъде „бездънна яма“, а да създава умения, знания и самочувствие както за учениците, така и за учителите.

Участници и подкрепа от образователните среди
Семинарът събра представители на училища от областите Пловдив, Кърджали, Хасково и Пазарджик, както и над 50 учители, някои от които са били част от екипа, разработващ иновативното приложение. Присъстваха и кандидатите за народни представители от ДПС-Ново начало, сред които Небие Кабак, Красимир Асенов, Фатима Йълдъз, Чавдар Здравчев, Надя Манолова и Румяна Хасанова.

Събитието отбеляза първата от серия срещи, които ДПС-Ново начало планира да организира с цел да подкрепя иновативни решения и да подобрява образователната система в България чрез дигитализация и нови технологии.

Гласувайте с номер 8 

Купуването и продаването на гласове е престъпление ! 

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара