Снимка: Zname.info

Спортният клуб по кикбокс "Спартак Пазарджик" се отличи на Световната купа по кикбокс, проведена в италианския град тази седмица, като спечели два златни медала и един сребърен. На това престижно състезание взеха участие 43 държави с общо 1526 състезатели, а от пазарджишкия клуб се явиха трима бойци - Александър Рибников, Атанас Димов и Ангел Коцев, които бяха част от Националния отбор по кикбокс на България.

Тримата се представиха блестящо през три поредни дни на състезанието, спечелвайки три призови места. Треньорът Илко Аджов беше доволен от техния успех и ги поздрави за смелата и умела игра.

Александър Рибников - Рибата, се качи на върха в категорията до 67 кг в стил лоукик, побеждавайки с 3-0 във всичките си мачове, включително и във финала, където противникът му беше от Италия. Той демонстрира изключителни умения и заслужено спечели титлата.

Атанас Димов - Алфата, също беше великолепен в категорията до 67 кг в стил лоукик за юноши старша възраст, побеждавайки с 3-0 във всичките си мачове, включително и във финала срещу италиански състезател. Неговата агресивна игра му донесе заслужената победа.

Ангел Коцев спечели сребърен медал в категорията до 57 кг за юноши младша възраст в стил лоукик. Въпреки травмата, която получи по време на състезанието, той успя да стигне до финалите и да води до средата на третия рунд, когато беше прекъснат от повторната травма в глезена на крака. Въпреки това, той се завърна с вицешампионския титла от състезанието.

Така се потвърди изключителното представяне на българските кикбоксьори от Спартак Пазарджик и техният успешен принос за националния отбор.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара