Две земетресения с един и същи епицентър са регистрирани тази нощ в района на Асеновград, показват данните на Националния сеизмологичен център към НИГГГ-БАН.

Първото земетресение, с магнитуд 2,6 по Рихтер, е станало в 1:40 часа тази нощ. Вторият трус, с магнитуд 2,0, е регистриран в 5:06 часа сутринта. Тези земетресения са част от серия трусове в района, като първото земетресение бе засечено на 17 юни и бе най-силно - с магнитуд 4,3.

От 17 юни насам са регистрирани няколко земетресения, което показва активността на сеизмичната зона край Асеновград. Въпреки сравнително ниския магнитуд на последните трусове, тези събития напомнят за потенциалната опасност и необходимостта от постоянен мониторинг и подготовка за такива природни явления.

Националният сеизмологичен център продължава да следи ситуацията и да информира обществеността за всякакви промени в сеизмичната активност. Жителите на района са призовани да останат спокойни, но бдителни, и да се запознаят с процедурите за безопасност при земетресения.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара