Джудистите от СК "Кодокан" с невероятен успех след участието си в Държавния личен шампионат за мъже и жени до 23 години, който се проведе в зала "Строител" в Пловдив. В това състезание, в което участваха 347 състезатели от цялата страна, те събраха два златни, два сребърни и два бронзови медала.

Христо Вълков спечели злато в категория до 81 кг, а Ангел Славков в категория над 100 кг. Мариян Палев и Радина Сербезова се класираха съответно със сребърен медал в категория до 90 кг и до 78 кг. Бронзови медали бяха спечелени от Йоанна Алексиева в категория до 63 кг, Димитър Куртаков в категория над 100 кг и Борислав Владов в категория до 90 кг.

Тези успехи не бяха изненада, тъй като Вълков, Славков и Палев завършиха с първия випуск на Спортното училище миналата година, а Радина Сербезова, Йоанна Алексиева и Димитър Куртаков са настоящи ученици в училището. Всички те отново доказаха високото ниво на подготовката си и достойнството на клуба "Кодокан".

Следващият ден, младите джудисти от "Кодокан", също ученици в Спортното училище, продължиха триумфа си на турнира "Фрезколиада" в столицата, където спечелиха награди в различни категории. Антоан Навущанов се класира на трето място в категория до 38 кг.

В други възрастови групи джудистите на "Кодокан" също показаха изключителни постижения. В групата от 2012-2014 години спечелиха две златни, две сребърни и три бронзови медала. Във възрастовата група от 2010-2011 година Денислав Георгиев също се отличи, като спечели второ място в категория до 42 кг.

Следващите събота и неделя се очаква сериозно предизвикателство за Денислав Медаров в Босна, където ще участва в европейска купа. На 27 и 28 април Пазарджик ще бъде домакин на Държавния шампионат за младежи и девойки до 21 години.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара