Младият тенисист Георги Георгиев впечатли феновете на тениса с победата си в турнира до 14 години на Тенис Европа, който се проведе в град Пазарджик. Състезанието бе от трета категория и се развихри на кортовете на Тенис клуб "Фаворит".

След като заемаше позицията на №1 в схемата при юношите, Георгиев се пребори във финалния мач срещу опонента си от Япония, Кейсуке Косака, с резултат 6:1, 6:4. Неговата победа не беше само убедителна, но и се отличаваше със стабилност, понеже Георгиев завоюва титлата, без да загуби нито един сет, спечелвайки пет поредни мача. През тези мачове той загуби само 13 гейма, което подчертава неговата доминираща игра.

Това бе първата титла за Георгиев в категорията на сингъл от турнирите на Тенис Европа, което я прави още по-значима за него. Заедно с него на почетното трето място се нареди и друг българин, Борис Борисов, което свидетелства за силното представяне на българските тенисисти в турнира.

Във финала при девойките Офир Манхард от Израел успя да се пребори срещу Джабуриан от Канада с резултат 1:6, 6:3, 6:0.

Наградите на победителите бяха връчени от Виктория Вачева, отговорник за спорта в Община Пазарджик, като цялото събитие беше организирано под превъзходни условия за игра на кортовете на ТК "Фаворит".

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара