Вчера вечерта в театъра „Константин Величков“ в Пазарджик се състоя официалната церемония по връчването на годишните награди на Община Пазарджик за културни и просветни дейци. На събитието бяха отличени изявени личности за техния принос в различни области на културата и образованието.

Почетната награда за цялостен принос за развитието на културата на Община Пазарджик бе присъдена на Георги К. Спасов. За първи път бе връчена и награда „Ученик на годината“, която получиха четирима изявени ученици: Виктор Вукев и Николай Стоянов в областта на природо-математическите науки, Дарина Воденичарова в хуманитарната област, Нира Лискова за постижения в изкуството и Гергана Синдонас за успехи в професионалното образование.

Наградата „Учител на годината“ бе присъдена на Елена Грозданова за работата ѝ с предучилищна възраст в ДГ „Радост“, Спаска Узунова за високите ѝ постижения в начален етап в ОУ „Климент Охридски“, Николета Кръстанова като прогимназиален учител в ОУ „Иван Батаклиев“ и Валентина Малинова за работата ѝ като гимназиален учител в ПМГ „Константин Величков“.

Емилия Духовникова, учител в езикова гимназия „Бертолт Брехт“, бе наградена за съществен принос в гражданското образование на децата. Призът „Директор на годината“ получиха Живка Спасова за работата ѝ в Детска градина „Валентина Терешкова“, Динка Танчева за ръководенето ѝ на Начално училище „Отец Паисий“, Славка Апостолова - директор на „Св. св. Кирил и Методий“ и Тодор Джамбов - директор на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик.

В категорията „Литература“ награда получи Анна Валентинова Пуц, за високи постижения в изобразителното изкуство бе отличена Мария Баракова, а за музика - Гергана Дочинова. Димитър Комсийски бе награден за високи постижения в журналистиката, Стефан Стоилов за своите фотографски умения, а Владислава Джамбазова бе отличена в категория „Театър“.

Специална награда за обществен принос в духовното развитие на града получи ръководителят на ансамбъл Пазарджик Атанас Чолаков.

 

 

 

 

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара