Снимка-интернет БЛИЦ

През нощта времето ще бъде ясно със слаб южен вятър. Утре ще е слънчево, но следобед в планинските райони на западната част на страната ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и може да прегърми. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, като в София ще са около 30°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се повиши малко и ще е над средното за месеца.

По Черноморието времето ще бъде предимно слънчево, като следобед ще духа морски бриз. Максималните температури ще са между 27° и 29°, температурата на морската вода ще е 20°-23°, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево, но следобед в масивите на Западна и Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и е възможно да прегърми. Ще духа умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, а на 2000 метра - около 18°.

Във вторник и сряда времето ще остане слънчево с купеста облачност следобед. Във вторник има малка вероятност за краткотрайни валежи в планинските райони. Ще е почти тихо или със слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°. В края на седмицата в някои райони температурите може да достигнат 40 градуса.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара