Снимка-интернет БЛИЦ

Съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов предприе радикални действия след изборите 2 в 1, подавайки оставка като лидер на „Движение Да, България“. Това обяви самият той на извънреден брифинг, проведен в централата на формацията.

Тази стъпка е в отговор на слабите резултати на коалицията ПП-ДБ на проведените избори. Иванов подчерта, че поема лична отговорност за недостатъчното представяне на коалицията. Националният съвет на "Движение Да, България" е приел оставката на Иванов след заседание.

"Особено след войната стана ясно, че България не може да си позволи да се носи по течението без реформаторски правителства, които не решават дълбоките проблеми като корупцията," заяви Иванов. Той подчерта, че не са успели да убедят избирателите в правилността на своя курс и че неспособността им да мобилизират обществена подкрепа е била свързана с представянето им като службогонци.

Иванов изтъкна, че резултатът от изборите е основна причина за неговото отдръпване. Въпреки това, той посочи, че други биха могли да намерят причина да продължат. Според него, политическата линия на коалицията е била "взривена" от ГЕРБ, които са се "прилепили" към Делян Пеевски, изгаряйки терена, на който можеше да се води реформаторската политика.

Той почерта тежка перспектива за страната, но също така изрази надежда, тъй като половината от избирателите, които са оттеглили подкрепата си, не са я дали на друга политическа сила. Иванов увери, че ще остане активен и ще се опита да направи всичко възможно да възстанови доверието в партията.

"Аз приемам тяхната присъда. С днешния акт показвам, че искам тяхното извинение, заради всичко, с което съм ги разочаровал," заяви Иванов относно решението на избирателите, които не са гласували за "Да, България".

С оставката на Христо Иванов, "Движение Да, България" навлиза в нова фаза, в която предстои да се види как партията ще се реорганизира и как ще се опита да възстанови загубеното доверие и подкрепа на своите избиратели.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара