Снимка-интернет Телемедия

Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува нова информация за хода на изборите 2 в 1, проведени в България. Според данните, към 12 часа на 10 юни 2024 г., при обработени 77,87% от протоколите на секционните избирателни комисии (СИК) в районните избирателни комисии (РИК), резултатите са както следва:

Водещи политически сили
Коалицията ГЕРБ-СДС заема първото място с 24,08% от гласовете. Коалицията продължава да води, макар и с малка разлика, показвайки устойчивост в подкрепата на избирателите.

Движението за права и свободи (ДПС) остава на второ място с 15,85% от гласовете. Това е малко намаление спрямо предходните данни, но все пак ДПС запазва силната си позиция.

Продължаваме Промяната - Демократична България (ПП-ДБ) е на трето място с 14,99% от гласовете. ПП-ДБ продължава да бъде една от водещите политически сили, въпреки че процентът им е леко понижен.

Позиции на останалите партии
След водещите три партии, политическият спектър в България остава разнообразен. Ето как се подреждат останалите партии:

БСП за България получава 10,12%, като запазва четвъртата позиция. Партията продължава да бъде значим фактор в политиката, въпреки че не успява да се издигне сред водещите три.
Има такъв народ (ИТН) е с 8,36% от гласовете. Партията продължава да привлича подкрепа, макар и не на първите позиции.
Възраждане получава 7,25%. Подкрепата за партията остава стабилна, показвайки устойчиво присъствие.
Български възход са с 5,02%, което е достатъчно за да останат в парламента и да участват в политическия живот на страната.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара