Снимка-интернет Нова тв

Днес в "Црънча",  се провежда многонационалното учение "TROJAN FOOTPRINT 24" където ще има и  високопоставени гости и медии в района на учебно-тренировъчния комплекс.

Във учението участват около 100 военнослужещи, военна техника и въоръжение от Съвместното командване на специалните операции, както и 50 военнослужещи от Румъния и САЩ.

Сред високопоставените гости, които ще наблюдават действията на участниците, са началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Добромир Тотев, заместник-началникът на отбраната генерал-лайтенант Цанко Стойков и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в нашата страна Н.Пр. Кенет Мертен.

Също така са поканени членовете на парламентарната Комисия по отбрана, командири и началници от различните видове въоръжени сили, представители на дипломатическите мисии на страните-участнички в учението, както и представители на местната и на държавната власт.

Гостите ще наблюдават различни оперативни процедури, включително патрулни техники, задържане на автомобили, директни действия и упражнения по динамични стрелби с пистолети и автомати на къси и пределно къси дистанции. При подходящи метеорологични условия ще бъдат изпълнени и парашутни скокове от средна и малка височина.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара