Прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология показва, че в следващото денонощие България ще се сблъска със сериозни метеорологични условия. Кодовете за опасно време се връщат с пълна сила, като очакваме силни ветрове, дъжд и гръмотевици.

На картата на България вече се вижда, че територията е оцветена в жълто, а на места дори и в оранжево, което указва  сериозни атмосферни условия.

През нощта ще има значителна облачност, особено в западните райони, където ще вали дъжд. В северозападната част на страната вятърът ще духа от запад-северозапад и с течение на времето ще става все по-студен. В останалите райони вятърът ще е умерен и ще духа от юг-югозапад.

В сряда се очаква развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, с по-интензивни валежи след обяд и вечерта. В Западна България ще има значителни валежи, съпътствани от гръмотевични бури и градушки. В Югоизточна България ще има почти безвалежно време, но през нощта към четвъртък там също ще започне да вали.

Температурите ще варират от около 12° на северозапад до около 27° на места в Източна България, а в София около 20°.

Над планините ще е облачно, с валежи и гръмотевична дейност, особено през следобедните часове. Вятърът ще бъде умерен до силен, променлив по посока, като през вечерта ще се ориентира от северозапад и ще донесе студен въздух, който ще усили валежите. Максималните температури на височина ще бъдат около 17° на 1200 м и около 7° на 2000 м.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, с умерен и временно силен вятър от юг-югозапад. Температурите ще се задържат на високи стойности между 24° и 27°, а температурата на морската вода ще бъде около 15°-16°. Вълнението на морето ще е от 3-4 бала.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара