Снимка: БНТ

Председателят на БСП Корнелия Нинова подаде оставка като лидер на партията, след като пое отговорност за незадоволителното пето място на партията на последните избори. На извънреден брифинг Нинова оцени резултатите като катастрофални и обяви решението си да подаде оставка. Тя благодари на всички, които са подкрепили БСП, и изрази тревога относно ниската избирателна активност, която според нея е наказание за всички в политическата система. Нинова отбеляза, че протестният вот се е изразил в негласуване и че няма ясен победител на изборите, като повечето партии, с изключение на ДПС и ИТН, са загубили гласове.

Тя разкритикува българската социология за неточните прогнози и подчерта, че БСП остава единствената сериозна левица в парламента, въпреки катастрофалните резултати. Нинова съобщи, че ще свика Националния съвет, за да избере нов лидер, който да довърши мандата и да организира пълни отчети и избори. Тя също така обяви, че ще бъде организиран процес през октомври.

Младежите в БСП поискаха оставки в партията след изборните резултати, като БСП получи 7,06% от гласовете. Членовете на Изпълнителното бюро на БСП трябва да решат кой ще поеме управлението на партията след оставката на Нинова, която бе избрана за председател на 8 май 2016 г.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара