Българските тенисистки Лия Каратанчева и Росица Денчева преодоляха първите си съпернички в индивидуалната надпревара на престижния турнир за жени от категория W75 на ITF, който се провежда в Пазарджик. Турнирът е част от календара на международната тенис федерация (ITF) и събира силни състезателки от различни държави на кортовете на ТК "Фаворит".

В интересен български сблъсък Лия Каратанчева се наложи с 7:5, 6:1 над Гергана Топалова в мач, продължил само 70 минути. С убедителното си представяне Каратанчева си осигури място във втория кръг, където ще се изправи срещу поставената под номер 4 в схемата Екатерина Макарова от Русия, която е 164-а в световната ранглиста.

Другата българска надежда, Росица Денчева, също отбеляза успех, след като победи Лидия Енчева с 6:3, 7:5. Техният мач продължи 99 минути, като Денчева показа силен характер и стабилна игра. В следващия кръг тя ще срещне номер 3 в схемата Ела Зайдел от Германия, която е 138-а в света.

За съжаление, Денислава Глушкова не успя да продължи участието си, след като загуби от румънката Андреа Присакариу с 5:7, 1:6 в оспорван мач.

В турнира на двойки българките Джулия Терзийска и Ани Вангелова претърпяха поражение от двойката Михаела Байерлова (Чехия) и Илай Йорук (Турция) с резултат 6:1, 1:6, 5-10, след драматичен супер тайбрек.

Турнирът продължава с интригуващи сблъсъци, като българските представителки се надяват да запазят своята силна форма и да постигнат нови успехи.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара