Снимка-интернет

Българската тенисистка Лия Каратанчева се класира за четвъртфиналите на сингъл на международния турнир по тенис на клей в Пазарджик, част от веригата на Международната тенис федерация (ITF). Турнирът се провежда на кортовете на ТК "Фаворит" и е с награден фонд от 60 хиляди долара.

Каратанчева, която участва в надпреварата с „уайлд кард“, успя да елиминира четвъртата поставена в схемата, Екатерина Макарова от Русия. След изключително оспорван двубой, продължил 2 часа и 23 минути, българката се наложи с резултат 6:3, 4:6, 6:2. Мачът започна трудно за Каратанчева, която на два пъти изоставаше с пробив в началото на първия сет, но с три поредни гейма успя да обърне хода на срещата и да вземе първата част.

Във втория сет, представителката на домакините стартира с брейк, но Макарова, която заема 164-о място в световната ранглиста, успя да направи обрат и спечели с ключов пробив в десетия гейм. В решаващия трети сет Каратанчева демонстрира стабилна игра и поведе с 5:1, осигурявайки си победата с 6:2.

С този успех, 21-годишната българка добави 1543 долара към печалбите си и спечели 16 точки за световната ранглиста, където в момента заема 364-о място. В следващия кръг Каратанчева ще се изправи срещу германската квалификантка Каролине Вернер, която е 572-а в класацията на Женската тенис асоциация (WTA).

Междувременно, друга българска тенисистка, Росица Денчева, отпадна във втория кръг на сингъл, след като беше победена от третата в схемата, германката Ела Зайдел, с резултат 3:6, 2:6.

В надпреварата на двойки, Лия Каратанчева и нейната партньорка Сапфо Сакелариди от Гърция, които са поставени под номер 4, ще играят по-късно днес на четвъртфиналите срещу румънката Андрея Присъкариу и швейцарката Катерина Цигурова.

Българското участие при двойките продължава и с отбора на Зиновия Ванева и Беатрис Спасова, които ще се борят за място на полуфиналите срещу вторите поставени Ела Зайдел и Даря Семенистая от Латвия.

Турнирът в Пазарджик привлича все повече внимание както от българските, така и от международните тенис фенове, като предоставя възможност на младите таланти да се изявят на световната сцена.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара