Ръководството на МБАЛ-Пазарджик закупи най-новото поколение апарат за лимфен дренаж - BTL-6000 LYMPHASTIM EASY, произведен от BTL Industries, за Отделението по физикална терапия и рехабилитационна медицина на болницата.

Този медицински уред е предназначен за терапевтично лечение на лимфоедема на крайниците и подобряване на кръвообращението. При процедурата пациентът поставя крайника си в надуваем ръкав или крачол, който се пълни с компресиран въздух чрез система от маркучи, контролирана от самия апарат. Изследвания показват, че тази методика е изключително ефективна при лимфатични нарушения.

Лимфатичният дренаж активира потока на лимфата през тялото, подобрявайки обмяната на веществата в тъканите. BTL Лимфастим апаратът базира своите действия на принципите на пневматичната пресотерапия, осигурявайки нежен масаж със застъпващи се камери.

Процедурата е приятна и неинвазивна, изпълнява се с пациента в легнало положение. Трае до 30 минути и се фокусира върху активирането на лимфния и венозния поток, започвайки от глезените към горната част на тялото. Цената за сесия е 15 лева за цяла ръка и 30 лева за цели бедра, седалище, ханш и корем.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара