Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи и трансфери за 2024 г., насочени към предприемане на мерки за ликвидиране на пожарите и закупуване на необходимите средства за борба с огнените стихии.

В съответствие с Решение на Народното събрание, средствата, осигурени чрез Постановлението, са предназначени както за подпомагане на пострадалите от пожарите, така и за осигуряване на необходимото оборудване за ефективно справяне с тях. Общата сума на одобрените допълнителни разходи и трансфери е до 2 100 000 лева.

Средствата ще бъдат използвани за изплащане на фактически извършени разходи, свързани с ликвидирането на пожарите, и за закупуване на специализирано оборудване за противопожарни дейности. Това включва както непосредствени разходи за овладяване на текущи огнени бедствия, така и инвестиции в дългосрочна готовност и превенция срещу бъдещи пожари.

Новината беше съобщена от Bulgaria On Air, като се подчертава значимостта на мерките в контекста на нарастващата честота и интензивност на пожарите в страната. Одобрените средства ще подпомогнат не само непосредствените нужди на пострадалите, но и ще засилят капацитета на службите, ангажирани с противопожарната безопасност.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара