Министърът на отбраната Атанас Запрянов посети ученици от Профилирана гимназия "Иван Сергеевич Аксаков" в Пазарджик, за да се запознае с тяхната изследователска дейност. Той беше посрещнат от областния управител Валентина Кайтазова, директора на училището Иванка Ваклинова и началника на Военното окръжие Пазарджик подп. Петър Петров.

Запрянов насърчи учениците да бъдат достойни наследници на традициите на Българската армия. Той присъства на откриването на училищен кът и представянето на сборник, посветен на 27-ми пехотен Чепински полк, който е участвал в Балканската, Междусъюзническата и двете световни войни. Събитието е част от проект по Националната програма на Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната.

След това министърът отговори на въпроси на учениците относно мисиите на Българската армия зад граница, въвеждането на наборна военна служба и ролята на строевата подготовка. Той подчерта, че не се предвижда възстановяване на наборната служба и че се работи за подобряване на социалните условия и възнагражденията в армията. Учениците, работили по проекта за 27-ми пехотен Чепински полк, ще продължат с обучение и лагер в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара