В Пазарджишкото село Симеоновец настъпи трагедия дни преди миналата Коледа, когато 39-годишен мъж застреля бившата си приятелка със саморъчно изработена пушка. Престъплението стана на 18 декември, малко след 19 часа, когато сигнал за тежкия инцидент е получен от органите на реда.

Подробности за Инцидента
Полицията и екип на „Спешна помощ“ незабавно се отзовават на мястото на престъплението, където в двора на имота откриват тялото на 41-годишна жена. Периметърът около селото е блокиран от полицейски патрули, а на местопроизшествието е проведен щателен оглед.

Арестуване на Извършителя
След мащабно издирване полицията задържа 39-годишен мъж, бивш партньор на жертвата. В района между селата Симеоновец и Семчиново е открита захвърлена раница, в която са намерени самоделна гладкоцевна пушка и четири патрона от 12-ти калибър. Установено е, че оръжието и боеприпасите са незаконни. При арестуването, тестовете показват, че извършителят е бил с 1.32 промила алкохол в кръвта.

Съдебно Решение
Според прокуратурата, убийството е било предумишлено и извършено със саморъчно изработено еднозарядно оръжие, предназначено за стрелба с ловни патрони. Окръжният съд в Пазарджик осъди мъжа на 15 години лишаване от свобода при строг режим. Освен това, той трябва да заплати 200 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди на близките на пострадалата жена.

Възможност за Обжалване
Присъдата подлежи на протест или обжалване пред Апелативния съд в Пловдив, което дава възможност за преразглеждане на случая.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара