Снимка-интернет БЛИЦ

Военният анализатор Ричард Кемп представя сериозна ситуация в Близкия изток, където напрежението между Израел и Иран достига критични нива. Според него, светът е на ръба на тотална война, като Израел се изправя пред неизбежността да реагира на атаките, идващи от Иран.

В последната атака, извършена на 13 април, Израел е предупреден за изстрелването на над 100 дрона и балистични ракети. Тази атака е само част от последователните нападения, които Израел е изложен, включително смъртоносния въздушен удар на 1 април, който отне живота на командири на Иранската революционна гвардия в Дамаск.

Израел активира своята противоракетна система, като се подготвя за противодействие срещу всяка заплаха. Американските сили също се ангажират в помощ на Израел, като координират действията си с израелската отбрана.

Освен Иран, съществува и заплаха от Хизбула, които държат значителен брой ракети и снаряди в Ливан. Техните атаки се насочват към израелската граница и могат да доведат до още по-голяма ескалация.

САЩ се опитват да предотвратят войната чрез дипломация, като натискат Израел да ограничи своето отмъщение и да намали ескалацията. Въпреки това, ако Израел реши да отговори на атаките, това може да предизвика сериозни последици и дори да доведе до тотална война в региона.

Кемп подчертава, че съюзниците на Израел, включително САЩ и Великобритания, трябва да подкрепят Израел с военни средства, за да предотвратят по-голяма ескалация на конфликта. В противен случай, се очертава мрачна перспектива за региона.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара