Община Пазарджик информира всички граждани, че на 17 октомври 2024 г. (четвъртък) между 13:00 и 13:30 ч. ще се проведе национален тест на Системата за ранно предупреждение и информиране BG-ALERT. Този тест е отложен от първоначалната дата 1 октомври 2024 г. и има за цел да провери функционирането на всички компоненти на системата.

В хода на теста ще бъде разпространено съобщение до мобилните устройства на гражданите на територията на цялата страна. Съобщението ще бъде на български и английски език, като неговото получаване ще бъде еднократно и ще бъде придружено от специфичен звуков сигнал и/или вибрация. Важно е да се отбележи, че потребителите имат възможност да активират или деактивират получаването на такива съобщения.

За повече информация относно теста и функционирането на системата, моля посетете официалния сайт на BG-ALERT: https://bg-alert.bg/#/news/46/news.

Община Пазарджик призовава всички граждани да запазят спокойствие по време на провеждането на теста и да не предприемат действия, свързани с получаването на тестовото съобщение.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара