Снимка-интернет

Националната агенция за приходите обяви продажбата на 20 автомобила, конфискувани от шофьори, засегнати от управление на превозни средства след консумация на алкохол и наркотици. Обявленията за новите търгове са публикувани в Портала за продажби на агенцията. 

Също така, в скоро време ще бъдат обявени и още 17 автомобила, конфискувани от пияни или наркотизирани водачи. От края на миналата година до 5 март, девет от тези автомобила са били продадени на търг, а шест са били предоставени за нуждите на бюджетни организации. 

Един от конфискуваните автомобили е бил откупен от съсобственика си. Съдебни актове са подадени за общо 503 автомобила, конфискувани от пияни шофьори, в петте териториални дирекции на Националната агенция за приходите. 

Преди да бъдат обявени на търг, всеки от автомобилите преминава през две законово определени фази: преглед на документацията и оценка на превозното средство. На момента са в процес на преглед общо 399 автомобила, подадени към НАП със съдебен акт, а 62 са във втората фаза на оценка. От отнетите автомобили, 48 са в съсобственост, което означава, че се предлагат първо на съсобствениците им преди да бъдат пуснати на търг.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара