Над 94 килограма пластмасови капачки са събрани в последните три месеца в голямото метално сърце, разположено в двора на МБАЛ-Пазарджик. Здравното заведение съобщава, че още 13 чувала с капачки ще бъдат съхранявани, докато количеството им се увеличи още повече, след което ще бъдат предадени за рециклиране.

Благотворителна кампания “Помагаме заедно“
Тази значима инициатива е част от благотворителната кампания “Помагаме заедно“, която стартира на 30 март 2022 г. Кампанията е съвместна инициатива на МБАЛ-Пазарджик, Спортното училище и ПМБ Индъстрис. Основната цел на кампанията е събраните средства от предадените за рециклиране капачки да бъдат използвани за двете детски отделения в болницата.

Призив към съпричастност
Металното сърце на МБАЛ-Пазарджик е предназначено само за събиране на капачки. От болницата умоляват всички съпричастни към кампанията да не пускат в него пластмасови шишета и други отпадъци, тъй като това не е кошче за боклук. От здравното заведение изразяват своята благодарност към всички доброволци, които събират капачки и активно се включват в кампанията “Помагаме заедно“.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара