Неделята няма да е подходящ ден за разходки, според прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 Над източната половина на страната очакваме значителна облачност с краткотрайни валежи, особено около и след обяд, когато могат да се появят и гръмотевици.

На западната половина облачността ще бъде по-разкъсана, с купеста облачност около и след обяд, особено в планинските райони, където може да има и дъждове. Вятърът ще бъде слаб до умерен, на места и силен от североизточен вятър в източната част на страната.

 Температурите ще се движат между 7° и 12° за минимални и между 17° и 22° за максимални. В София минималната температура ще бъде около 8°, а максималната около 20°.Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за април.

 Над Черноморието очакваме значителна облачност с дъжд и гръмотевици, с умерен до временно силен североизточен вятър. Температурите там ще са между 15° и 18°, а температурата на морската вода ще е между 11° и 14°, с вълнение на морето от 2-3 бала и тенденция към усилване.

Над планините очакваме разкъсана облачност, с купесто-дъждовния характер около и след обяд. Във високите части на планините над 2200 метра може да има снеговалежи. Вятърът ще бъде умерен до силен от североизточен посока. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, а на 2000 метра - около 5°.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара