Снимка: Facebook / Желязко Гагов

Кметът Желязко Гагов съобщи, че от тази седмица общината разполага с нова сметосъбирачна машина, с което се изпълнява поетият ангажимент за по-ефективно управление на отпадъците. Въпросът с честотата на сметосъбирането е един от най-важните за всяка община, а новата придобивка е от най-висок клас както по отношение на екологичната норма, така и по отношение на сигурността и сигнализацията.

Машината разполага с бункер с вместимост над 18 куб. метра и степен на компактиране 6:1, което значително увеличава ефективността при събирането на отпадъците. Автоматизираната система за циклите на повдигане с двукръгова хидравлична система позволява независима и едновременна работа на повдигащия и пресоващия механизъм, осигурявайки по-бърз и надежден процес на събиране.

С новото оборудване, екипи от ОП Чистота вече работят по новите графици за по-често събиране на отпадъците както в града, така и в селата. Тази инициатива е част от усилията за подобряване на чистотата и подредеността на общия ни дом.

„Нашият общ дом заслужава да е по-чист и подреден,“ сподели кметът Желязко Гагов, подчертавайки значението на новата придобивка за по-добро управление на отпадъците и повишаване на качеството на живот за всички жители.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара