Кметът на Пазарджик Петър Куленски обяви подписването на три нови споразумения за ключови инфраструктурни и здравни проекти, които ще подобрят качеството на живот в града. Това събитие се проведе съвместно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова, като част от усилията на местната власт да развива устойчиво общината.

„С тези нови споразумения успяваме да надградим вече договорените проекти, което ще доведе до по-ефективно и прецизно изпълнение. Наша цел е всеки проект да бъде реализиран с максимално внимание към качеството и обхвата,“ заяви Куленски.

Модернизиране на Белодробната болница
Първият проект е насочен към модернизирането на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Никола Пенчев“. Това ще подобри значително условията за лечение в здравното заведение и ще повиши качеството на здравеопазването в града. Проектът е от ключово значение за модернизацията на здравните услуги в Пазарджик, което е от особена важност в днешните времена.

Ремонт на ул. „Георги Бенковски“
Вторият проект се фокусира върху финансирането на технически проект за основен ремонт на ул. „Георги Бенковски“ в участъка от ул. „Петър Бонев“ до ул. „Генерал Гурко“. Реализирането на този проект ще осигури по-добра свързаност в града и ще улесни придвижването на жителите и гостите на Пазарджик. Ремонтът на улицата ще допринесе за подобряване на градската инфраструктура, което ще има пряко въздействие върху комфорта на жителите.

Ремонт на ул. „Генерал Гурко“
Третият проект цели финансирането на нов технически проект за основен ремонт на ул. „Генерал Гурко“, в участъка от ул. „Георги Бенковски“ до пл. „Възраждане“. Този проект ще допълни усилията за обновяване на централната част на Пазарджик, повишавайки качеството на инфраструктурата и създавайки по-добри условия за придвижване и бизнес активност.

Устойчиво партньорство за развитието на общината
Кметът Куленски подчерта важността на добрите взаимоотношения между местната и централната власт, които водят до успешното реализиране на проекти от подобен мащаб. „Благодарение на тези устойчиви отношения и подкрепата от страна на държавата, успяваме да подсигурим необходимото финансиране и да работим по подобряване на градската среда. Всеки от тези проекти е от голямо значение за комфорта, движението и здравето на всички пазарджиклии,“ добави той.

С реализирането на тези проекти Пазарджик ще продължи да се развива като модерен и удобен град за живот, с подобрена инфраструктура и модернизирани здравни заведения, които да отговарят на нуждите на своите граждани.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара