В ранните сутрешни часове, точно в 3:20 тази сутрин, Общинската избирателна комисия в Панагюрище обяви резултатите от изборите за нов кмет на Панагюрска община. Победителят е независимият кандидат Желязко Гагов, който надви опонента си Никола Белишки, повтаряйки успеха си от местните избори през есента.

Желязко Гагов спечели с 5762 гласа, което представлява внушителните 28,62% от общия брой избиратели. Това е с 1186 гласа повече отколкото на редовните кметски избори, проведени на 29 октомври. На втория тур от местните избори, проведен на 5 ноември 2023 г., Гагов получи 4576 гласа или 49.71%, докато Белишки събра 4548 гласа (49.41%). Избирателната активност тогава беше 46,27%.

Общинската избирателна комисия обяви своето решение тази сутрин в 03:00 часа на основание чл. 452 от Изборния кодекс, въз основа на данните от протоколите на СИК. В решението се посочва:

"Днес, 24.06.2024 г., в 03.00 ч. Общинската избирателна комисия на основание чл. 452 от Изборния кодекс и въз основа на получените данни от протоколите на СИК Р Е Ш И : ОБЯВЯВА ЗА ИЗБРАН ЗА КМЕТ на: община Панагюрище, област Пазарджик на първи тур ЖЕЛЯЗКО ИВАНОВ ГАГОВ (собствено, бащино и фамилно име) ЕГН *********, издигнат от Инициативен комитет получил 5762 действителни гласове. Спорове и възражения на членовете на комисията по взетите решения: няма", се казва в решение № 44-МИ-Н/ 24.06.2024 г.

Доскорошният кмет Никола Белишки от ГЕРБ, който беше победен на тези избори, изрази своите благодарности към жителите на Панагюрище и пожела успех на новия кмет. В публикация във Фейсбук, Белишки написа:

"Благодаря на хората, които заедно с мен дванадесет години влагаха усилия, професионализъм и време, за да градим заедно просперитета на община Панагюрище. На тези, които съм разочаровал, ще пожелая да бъдат доволни от промяната, която поискаха и да получат обещаното им. Победата на опонента ми е убедителна. Пожелавам му да успее да изпълни ангажиментите, които е поел пред всички жители на общината."

Новият кмет Желязко Гагов ще поеме управлението на община Панагюрище с подкрепата на 5762 избиратели, които му се довериха и му възложиха отговорността да води общината към по-добро бъдеще.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара