На прага на предстоящите Великденски празници, Българският червен кръст в Пазарджик, заедно с Общината, насочват вниманието към хуманитарна кауза. Под лозунга "Великден за всеки", организират благотворителна кампания за събиране на яйца от общинските подразделения на Червения кръст. Тази година инициативата се провежда от 15-ти до 26-ти април 2024 г.

Събраните яйца ще бъдат оцветени на Велики четвъртък от доброволци на Българския младежки Червен кръст в Пазарджик, заедно с деца от различни социални центрове като "Център за настаняване от семеен тип" и "Център за работа с деца на улицата" както в самия град, така и в селото Алеко Константиново.

Всички, които желаят, могат да се включат в инициативата, независимо дали са местни жители или гости на града.

Традиционно, фирма "МЕТМА" ООД дарява яйца, бои и стикери за тях. Всяка година се присъединяват и други фирми като "2М – НОНОВ И СИНОВЕ" ООД, "МИО" ООД и "ЛЪКИ ФУУДС" ООД, като даряват козунаци.

Детските градини "Пролет" и "Юри Гагарин" ще сварят събраните яйца, а младежите доброволци ще раздадат сладки и козунаци на нуждаещите се.

След края на кампанията, събраните дарения ще бъдат разпределени между настанените в домовете за възрастни в град Пазарджик и село Главиница, ползвателите на различни социални услуги и децата от различни центрове.

Организаторите от БЧК в Пазарджик и Община Пазарджик подчертават, че винаги се стремят да работят в полза на обществото и да подкрепят най-уязвимите хора.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара