Снимка-интернет

ВК „Хебър“ ще получи финансова подкрепа от общинския бюджет за покриване на заплатите и осигуровките на треньорите и играчите от основния отбор, решиха общинските съветници на Пазарджик в последната точка от дневния си ред.

Обсъждане и Договорка
Заместник-кметът Таня Колчакова-Янева представи искането за субсидия, пояснявайки, че са проведени разговори с ръководството на клуба и е постигнат консенсус. Първоначално, клубът е поискал над 200 000 лева, сума, която е непосилна за общинския бюджет.

След преговори, беше постигната договорка да се отпуснат 88 000 лева. Тази сума е достатъчна да покрие разходите за заплати и осигуровки за следващите три месеца. Очаква се и постъпление от Федерацията по волейбол, което ще допълни финансирането.

Гласуване и Подкрепа
Съветниците гласуваха единодушно за отпуснатата сума. Решението беше прието като временна мярка, а след три месеца ще се проведе нова среща за уточняване на последващите дотации.

PZ News
PZ News
Редактор

2 Коментара

Публикувай коментар

2 коментара

  • мхм
    25 юли 2024 г. в 17:37 ч.

    Т. е. общината има 500 000 за футбол, но 200 000 за друг, далеч по-успешен спорт, са непосилни.

    • Папаза
      26 юли 2024 г. в 10:10 ч.

      Ако питате мен и двата спорта не заслужават и 1 лв. Кметът беше казал , че спира парите за спорта ,защото общината е във финансов колапс , и това беше 1 от причините да бъде избран ! Но явно вече има пари , закърпил е дупките и спокойно може да отпусне почти 1 милион за спорта ! БРАВО