Снимка-интернет

Вчера се състоя конструктивна среща с ключови институции от Общината, посветена на пътната безопасност. В единодушно съгласие е решено, че е необходимо Общината Пазарджик да приеме нов Генерален план за организация на движението (ГПОД), тъй като последният е от 2005 година и не отговаря на настоящите нужди.

В рамките на краткосрочния план за реализация на този проект ще се предприемат важни мерки, насочени към подобряване на пътната безопасност, намаляване на трафика и предотвратяване на пътните инциденти. Тези мерки включват:

1. Регулиране на движението в града, като част от улиците станат еднопосочни.
2. Провеждане на кампания срещу неправилното паркиране на тротоари, зелени площи, пешеходни пътеки и близо до кръстовища.
3. Изграждане на ограда на Битака и намиране на законово съответно решение за управлението на движението по улица "Стоян Ангелов".
4. Поставяне на стационарни камери, които да регистрират нарушителите, движещи се с превишена скорост или по начин, който представлява заплаха за околните.

Кметът Петър Куленски искрено благодари на представителите на институциите за активното участие и постигнатия консенсус по ключови аспекти за пътната безопасност. Кметът също така заяви, че  вярва , че с обединени усилия - както от страна на институциите, така и от гражданите, които трябва да проявят воля и внимание, можем да постигнем по-добра пътна безопасност за всички, особено през пролетно-летния сезон, когато трафикът е по-интензивен.

PZ News
PZ News
Редактор

1 Коментара

Публикувай коментар

1 коментара