С изящна церемония в театъра кметът на община Пазарджик Петър куленски връчи тазгодишните награди на Община Пазарджик „Св. Св. Кирил и Методий“ за ярки  постижения в областта на образованието, изкуството, културата, журналистиката и фотографията. В началото прозвуча химнът на българската просвета „Върви, народе възродени“, а всички присъстващи станаха на крака.

Почетна награда за цялостен принос за развитието на културата на Община Пазарджик получи Георги К. Спасов. За първи път се връчва и награда „Ученик на годината“, като отличените бяха четирима - Виктор Вукев и Николай Стоянов, в областта на природо-математическите науки, Дарина Воденичарова в хуманитарната област, Нира Лискова за постижения в изкуството и Гергана Синдонас за успехи в професионалното образование.

Наградата „Учител на годината“ получиха Елена Грозданова за работата ѝ в предучилищна възраст (ДГ „Радост"), Спаска Узунова, за високите ѝ постижения в начален етап (ОУ „Климент Охридски“), Николета Кръстанова като прогимназиален учител ( ОУ „Иван Батаклиев“) и Валентина Малинова за работата ѝ като гимназиален учител (ПМГ „Константин Величков").

За съществен принос в гражданското образование на децата беше наградена Емилия Духовникова, учител в езикова гимназия „Бертолт Брехт“.

Приза „Директор на годината“ получиха Живка Спасова  за работата ѝ в Детска градина „Валентина Терешкова“, Динка Танчева за ръководенето й на Начално училище „Отец Паисий“, Славка Апостолова - директор на „Св.св. Кирий и Методий“ и Тодор Джамбов- директор на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии град Пазарджик.

В категорията „Литература“ награда получи Анна Валентинова Пуц, за високи постижения в изобразителното изкуство Мария Баракова, за музика Гергана Дочинова.

За високи постижения в журналистиката беше отличен Димитър Комсийски. За своите фотографски умения награда взе Срефан Стоилов. Владислава Джамбазова беше отличена сред номинираните в категория „Театър“.

Ръководителят на ансамбъл Пазарджик Атанас Чолаков получи специална награда за обществен принос в духовното развитие на града.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара