Снимка-интернет Марица

Пазарджишките общински съветници си запазиха месечните заплати от 1984.50 лв. след гласуване с голямо мнозинство. Само петима съветници подкрепиха предложението на Ангел Василев и Николай Пъндезов от „Развитие за Пазарджик“, представено от Василев. Всички останали присъстващи в залата бяха „Против“ или „Въздържал се“.

Предложенията за Намаляване на Заплатите
Освен основното предложение, бяха разгледани и две други предложения за намаляване на заплатите на съветниците, внесени от Елисавета Генчева и Румен Димитров. Едното предложение предлагаше заплатите да се намалят до 30% от текущите, а другото – до 1% от заплатата на председателя на ОбС – Пазарджик. И двете предложения бяха отхвърлени.

Дебатите в Залата
Още по време на дебатите стана ясно, че мнозинството няма намерение да се раздели със сегашното си брутно възнаграждение от 1984.50 лв. Срещу предложението на Ангел Василев се изказаха няколко души, сред които Хари Харалампиев. Тодор Попов също възрази на твърденията на Василев, че по време на неговото кметуване са се извършвали кражби.

История на Проблема
Предишното заседание на ОбС, на което трябваше да се обсъди точката за заплатите, не включи тази точка в дневния ред поради липса на обществено обсъждане. Внесеният в ОбС – Пазарджик текст предлагаше намаляване на възнагражденията на общинските съветници от 1984.50 лв. на 882 лв. Процентът за формиране на заплатите като част от тази на председателя на ОбС бе предложен да се намали от 45% на 20%.

Заключение
Решението за запазване на заплатите предизвика различни реакции сред съветниците и жителите на Пазарджик. Мнозинството обаче остана твърдо в решението си да запази сегашните възнаграждения, въпреки тежкото финансово състояние на общината , и факта ,че работята общо 20 часа месечно ! 

PZ News
PZ News
Редактор

1 Коментара

Публикувай коментар

1 коментара

  • николай П.
    30 май 2024 г. в 16:58 ч.

    Големи патриоти , с големи каузи ! Стига да не им се намалят тяхните пари и да не бърка в техния джоб ! Като се касират изборите , мислете за кои съветници ще гласувате !