Днешният ден ще се характеризира с променливо време, като максималните температури ще достигнат между 21° и 26°, а в София ще бъдат около 22°. Облачността ще бъде разкъсана през първата половина на деня, но постепенно ще се увеличи, като следобед ще стане значителна над по-голямата част от страната.

Прогнозите предвиждат валежи от дъжд в следобедните и вечерните часове, главно в Югозападна България и Предбалкана. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, който ще запази своята посока и интензивност през по-голямата част от деня.

Времето в планините и по Черноморието
Над планинските райони облачността ще бъде значителна през целия ден. Следобедните часове ще донесат валежи от дъжд в Рило-Родопската област и Стара планина, като по високите върхове на Рила и Пирин може да има и слаби снеговалежи. Температурите на височина 1200 метра ще достигнат около 16°, а на 2000 метра – около 10°. Вятърът ще бъде слаб до умерен, ориентиран от запад-северозапад на високите била.

По Черноморието се очаква предимно слънчево време, но следобед облачността над Южното крайбрежие ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд.

Прогноза за следващите дни
В четвъртък и петък времето ще остане облачно, като на места в котловините сутринта ще има мъгли. В четвъртък се очакват слаби валежи в Югозападна България, Западния Предбалкан и североизточните райони, а по най-високите върхове на Рила и Пирин – слаб сняг. В петък валежите ще обхванат повече райони, като се очакват значителни количества в Рило-Родопската област. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, а максималните – между 20° и 25°.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара