Пресцентърът на ОДМВР-Пазарджик организира специализирана полицейска операция за борба с конвенционалната престъпност в областта. Включени са служители от различни подразделения на ОДМВР-Пазарджик, полицейски управления в различни градове като Пазарджик, Септември, Панагюрище, Пещера и Велинград, както и екипи на жандармерията в Пловдив.

По време на операцията са проверени 925 човека, 992 моторни превозни средства, 46 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, както и заложни къщи. Издадени са 43 акта и 160 фиша за нарушения на законите за движение по пътищата и за българските лични документи. Общо са установени 23 престъпления, а 9 човека са задържани в ареста на районните управления.

Органите на реда откриват 3 домови кражби и 2 кражби от търговски обекти. Засичат се и 2 лица с марихуана и 4 със синтетичен канабиноид. Мъж е засечен да извършва нерегламентиран превоз на пътници с лек автомобил.

В един магазин е установена търговия със стоки, носещи логото на известни търговски марки, като са иззети общо 111 артикула. Освен това, откриват се и два случая на съхранение на незаконно добита дървесина в частни имоти.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара