Снимка-интернет 24 часа

По време на  днешното заседание на Общинския съвет на Пазарджик, освен ФК „Хебър“, още два спортни клуба получиха допълнителна субсидия. Решението е част от усилията на общината да подкрепи местния спорт и да създаде по-добри условия за тренировки и състезания.

Тенис клуб „Фаворит“ и Международният Турнир
Тенис клуб „Фаворит“ поиска допълнителни средства в размер на 42 хиляди лева за организиране на най-големия женски тенис турнир в България за 2024 година, който ще носи точки за световната ранглиста и ще се проведе с награден фонд от 50 000 долара. Турнирът ще стартира на 16 септември 2024 г. и е част от международна верига, включваща събития в Пазарджик, Скопие, Куршумлийска Баня и Букурещ.

Община Пазарджик обаче редуцира исканата сума на 10 хиляди лева, съобразявайки се с финансовите си възможности. Заместник-кметът Таня Колчакова-Янева подчерта, че подкрепата на такъв форум е важна за общината.

Общинският съветник Благо Солов възрази срещу тази подкрепа, като предостави документи, показващи, че клубът е кредитор на Федерацията по тенис и че част от исканите средства са за изхранване на доброволци, което според него противоречи на принципа на доброволчеството. Въпреки това, предложението бе прието с 22 гласа „за“, 1 „против“ и 12 „въздържал се“.

Подкрепа за клуб „Олимпиец“
Пълно единодушие беше постигнато за искането на клуб „Олимпиец“ за субсидия от 6450 лева, които ще бъдат използвани за закупуването на лазерни пистолети и мишени. Това оборудване е необходимо за подготовката по стрелба на 100 деца от клуба.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара