Компанията AstraZeneca започва процеса на изтегляне на своите ваксини срещу Ковид-19. Тази информация бе съобщена от самата компания, като причината се свежда до наличие на излишък от актуални ваксини след края на пандемията, съобщава агенция Ройтерс. 

Компанията съобщи, че ще оттегли разрешителните за продажба на ваксината Vaxzevria в Европа. Това решение следва след информация в медиите, че производителят на лекарства AstraZeneca е признал преди време в съдебни документи, че ваксината може да предизвика странични ефекти като кръвни съсиреци и нисък брой тромбоцити.

Заявлението за изтегляне на ваксината е било подадено на 5 март и е влязло в сила на 7 май, според информация от британския вестник Telegraph. Подобни стъпки ще бъдат предприети и във Великобритания и в други страни, които са одобрили ваксината.

AstraZeneca, базирана в Лондон, се фокусира върху ваксини срещу респираторен синцитиален вирус и лекарства срещу затлъстяване, след като отчете спад в продажбите на ваксини срещу Ковид-19 миналата година.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара