Снимка-интернет Знаме

Днес Окръжният съд в Пазарджик ще разгледа делото за убийството на Ангел Здравков. На предишното заседание защитникът на обвиняемия Николай Райчев, адвокат Профиров, не се яви в съда поради здравословни причини, като представи болничен лист. Въпреки това, съдът установи, че документът не отговаря на изискванията на Закона за медицинската експертиза, където се посочва, че при домашно лечение подсъдимият е длъжен да се яви в съда или да предостави медицинско удостоверение от лекарска комисия.

Поради липсата на такова удостоверение, адвокат Профиров е заплашен от глоба в размер до 1000 лева. Съдия Кристиян Пунтева даде на защитника възможност да предостави необходимия документ до 11 септември 2024 година.

Ако на следващото съдебно заседание защитникът отново не се яви без основателна причина, съдът ще назначи резервен адвокат на обвиняемия. Процедурата изисква писмо до Адвокатска колегия - Пазарджик, откъдето ще бъде предоставен резервен защитник. Директорът на затвора в Пазарджик също ще получи уведомление с датите, на които Николай Райчев трябва да бъде доведен в съда. Предстоящите заседания са насрочени за 9 октомври, 6 ноември, 4 декември 2024 г. и 15 януари 2025 г., от 9:30 часа.

За днешното заседание са призовани трима свидетели.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара