От 26 до 28 юли 2024 г. село Дорково ще бъде домакин на 26-ото издание на международния фолклорен фестивал, който ще събере участници от България, Турция, Хърватия и Молдова. Традиционното събитие обещава три дни, изпълнени с музика, танци и културни изживявания.

Откриване на фестивала
Фестивалът ще започне на 26 юли в 20:00 ч. с дефиле на чуждестранните гости и домакините от ансамбъл "Овчарска песен". Веднага след дефилето, за гостите на фестивала ще пее известната народна певица Радостина Паньова, която ще внесе още повече настроение и емоции в първата вечер.

Основна програма
На 27 юли, фестивалната програма ще започне в 9:30 ч., като през целия ден ще има разнообразни изпълнения на участниците. Вечерта, в 21:00 ч., публиката ще има възможността да се наслади на концерт на популярния фолклорен изпълнител Здравко Мандаджиев.

Завършек на фестивала
В неделя, 28 юли, програмата ще започне в 10:00 ч. и ще продължи до финалното събитие в 17:00 ч., което ще отбележи завършека на тридневния фестивал. За всички гости на събитието са предвидени множество забавления и активности, които ще направят престоя им в Дорково незабравим.

Културен обмен и забавления
Международният фолклорен фестивал в Дорково е важен културен форум, който насърчава обмена на традиции и обичаи между различните народи. С участието на изпълнители от четири страни, събитието предоставя уникална възможност за срещи с различни култури и формиране на нови приятелства.

Организаторите очакват с нетърпение да посрещнат всички гости и участници, и обещават незабравимо изживяване, изпълнено с радост, музика и танци. Заповядайте да споделите този празник на фолклора и културата в сърцето на Родопите!

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара