Снимка: БГНЕС

Парламентът без дебат и с гласовете на 200 депутати от всички парламентарни групи единодушно забрани рекламата на хазарт във всички медии - телевизия, радио, печатни издания и интернет страницы.

Изключение прави само рекламата на игрите от "Спортния тотализатор", които осигуряват отчисления за спорт и култура.

Рекламата на хазарт е разрешена единствено на билбордове, разположени на разстояние не по-малко от 300 метра от училища, детски градини и университети, както и върху самите хазартни зали, спортни съоръжения и екипировка, с изключение на тези за деца. Поне 10% от площта на такива реклами трябва да предупреждава за риска от хазартна зависимост.

Игрални зали и казина могат да се намират само в населени места с над 10 000 жители, като ограничението не важи за курортите и районите до 30 км от границата.

Онлайн залозите също ще бъдат ограничени по наредба. Съветът за електронни медии ще следи за незаконно съдържание на хазартна реклама и ще предава своите констатации на Националната агенция за приходите, която ще налага санкции.

Законопроектът, внесен от ГЕРБ и ДПС, влиза в сила три дни след публикуването му по отношение на рекламата на хазарт. За хазартните зали в по-малките населени места е определен тригодишен гратисен период за приспособяване.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара