Снимка-интернет Марица

Пазарджик ще бъде домакин на тринадесетото издание на фестивала на мажоретните състави "Слънчева Бесапара". Събитието, организирано от Община Пазарджик, Общинския детски комплекс и Училищното настоятелство на ОДК, се осъществява с финансовата подкрепа на Общината и под патронажа на кмета Петър Куленски, съобщиха на официалната страница на ОДК.

Тържественото дефилиране на мажоретните състави ще започне на 7 юни и ще завърши с церемония по награждаване в спортна зала "Васил Левски" на следващия ден. В тазгодишното издание на фестивала ще вземат участие състезатели от 18 града, представляващи 32 отбора и общо 667 мажоретки.

Част от съдийския екип ще бъде Рени Камберова - една от златните момичета на България от ансамбъла по художествена гимнастика и бронзова олимпийска медалистка от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година, добавят от ОДК.

Фестивалът "Слънчева Бесапара" е едно от най-очакваните събития в културния календар на Пазарджик, привличайки мажоретни състави и зрители от цялата страна. Очаква се и тази година събитието да бъде празник на танца, музиката и младежкия дух.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара