45-годишна жена от Перник, известна с многократни нарушения на правилата за движение, предизвика пътен инцидент на шосето между Юндола и Велинград. Движейки се с несъобразена скорост, тя навлезе с лек автомобил „БМВ“ в лентата за насрещно движение и удари джип „Порше“, управляван от 45-годишен жител на велинградското село Пашови. Въпреки сериозните материални щети по двата автомобила, за щастие няма сериозно пострадали хора.

Интервенция на полицията
На мястото на инцидента бързо пристигнали екипи на РУ-Велинград. Тестването на двамата водачи с дрегер установило, че жената е управлявала автомобила с 1.32 промила алкохол в кръвта, под въздействието на наркотични вещества и без валидна шофьорска книжка. Свидетелството ѝ за управление на МПС било отнето по-рано за друго нарушение на Закона за движението по пътищата.

Последствия и правни действия
Водачката е задържана в ареста на РУ-Велинград за 24 часа, като срещу нея се водят бързи производства. Инцидентът подчертава необходимостта от стриктен контрол и сериозни санкции за нарушителите на пътя, за да се гарантира безопасността на всички участници в движението.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара